Maïs (Non-GMO)

Maïs (Non-GMO)

Productspecificaties

VEM:
VEVI:
DVE:
OEB:
Best. zetmeel:
Suikers:
Structuurwaarde:
Droge stof:
Ruw eiwit:
Ruw vet:
Ruwe celstof:
Ruw as:
Zetmeel:
Calcium:
Fosfor:
Natrium:
Kalium:
Magnesium:
Zwavel:
Chloor:

1265 /kg ds
1412 /kg ds
117 gr/kg ds
-73 gr/kg ds
247 gr/kg ds
14 gr/kg ds
0.17 /kg ds
87%
94 gr/kg ds
44 gr/kg ds
25 gr/kg ds
14 gr/kg ds
695 gr/kg ds
0.2 gr/kg ds
3.1 gr/kg ds
0 gr/kg ds
3.9 gr/kg ds
1.0 gr/kg ds
1.1 gr/kg ds
0.7 gr/kg ds

Herkomst
Maïs is wordt over de hele wereld geteeld. De Maiskorrels die AgriFeed Holland levert komen uit het noorden van Nederland.

Melkvee
Maïs wordt voornamelijk gemalen toegepast in de rundveevoeding. Het is een zetmeelrijke energieleverancier die ook veel bestendig zetmeel levert. Dit resulteert in een hoger eiwitgehalte en een verlaging van de negatieve energiebalans aan het begin van de lactatie. Maïs heeft over het algemeen een duidelijk vetverlagend effect in melkveerantsoenen. De verteringssnelheid is lager dan van tarwe en gerst en daardoor is het risico op pensverzuring lager.

Vleesvee
In vleesvee rantsoenen is maïsmeel een goede aanvulling op het zetmeel uit de snijmaïskuil. Door de trage vertering kan er relatief veel maismeel gevoerd worden met een gering risico op pensverzuring. Met name in de afmestperiode is Maïsmeel een prima energieaanvulling in rantsoenen voor vleesvee.

Varkens
Maïs is door zijn zetmeel een smakelijk, goed verteerbaar product. Het bevat weinig eiwit en een laaggehalte aan lysine en tryptofaan. Maïs is rijk aan vitamine E en kan in alle rantsoenen opgenomen worden. Biggen vinden het zeer smakelijk. Voor vleesvarkens is het ideaal vanwege zijn hoge energiewaarde.

Eigenschappen
– Goed verteerbaar
-Veel bestendig zetmeel
– Zeer hoge energiewaarde
– Fris en smakelijk product
– Bevorderd de pensfermentatie

Bewaartips
Zorg voor een verharde en bezemschone opslagplaats. Maïs dient droog, bij voorkeur in een loods opgeslagen te worden. Bij opslag in een bulksilo dient deze schoon en vrij van restproducten te zijn.

Beschikbaarheid
Maïs is het hele jaar door goed beschikbaar.