Maïsmeel

Maïsmeel

Productspecificaties

VEM:
VEVI:
DVE:
OEB:
Best. zetmeel:
Suikers:
Structuurwaarde:
Droge stof:
Ruw eiwit:
Ruw vet:
Ruwe celstof:
Ruw as:
Zetmeel:
Calcium:
Fosfor:
Natrium:
Kalium:
Magnesium:
Zwavel:
Chloor:

1265 /kg ds
1412 /kg ds
117 gr/kg ds
-73 gr/kg ds
247 gr/kg ds
14 gr/kg ds
0.17 /kg ds
87%
94 gr/kg ds
44 gr/kg ds
25 gr/kg ds
14 gr/kg ds
695 gr/kg ds
0.2 gr/kg ds
3.1 gr/kg ds
0 gr/kg ds
3.9 gr/kg ds
1.0 gr/kg ds
1.1 gr/kg ds
0.7 gr/kg ds

Product
Mais komt oorspronkelijk uit het subtropische klimaat in Midden-Amerika maar nieuwe rassen kunnen over de hele wereld geteeld worden. De maismeel heeft een hoog zetmeelgehalte en bevat ten opzichte van andere granen veel (onverzadigde) vetten en is daardoor ook energierijk. Maismeel ontstaat door het breken van de maiskorrel met behulp van walsen.

Eigenschappen
Door te pletten wordt het zetmeel beschikbaar gemaakt voor vertering; maismeel breekt langzaam af in de pens en bevat een hoog gehalte aan bestendig zetmeel. Het maiszetmeel heeft een hoge verteerbaarheid. 

Toepassing
Melkkoeien en vleesvee: max. 20% op basis van aandeel droge stof in het rantsoen.

Opslag & Houdbaarheid         
–  Maismeel kan geblazen of gestort geleverd worden.
–  Droog en niet in direct zonlicht opslaan in een loods of silo.
–  Condensvorming moet worden voorkomen.
–  Het vochtgehalte mag max. 16% zijn om kwaliteitsverlies te voorkomen.
–  Bij voorkeur te gebruiken tot 3 maanden na leverdatum.

Beschikbaarheid
Geplette mais is het hele jaar goed beschikbaar en kan los gestort en geblazen worden.